От 25 октомври Украйна въведе графици за прекъсване на електрозахранването

...
 
От 25 октомври Украйна въведе графици за прекъсване на електрозахранването
Коментари Харесай

След руските атаки: Украйна остана без ток, интернет и телеф...

 

От 25 октомври Украйна вкара графици за спиране на електрозахранването както за промишлени предприятия, по този начин и за битови консуматори във всички райони на страната, оповестяват Обозреватель и други украински медии. 

Още преди свечеряване беше изключено електрозахранването на жилищните здания в Киевска, Лвовска, Черкаска, Полтавска, Тернополска области и в Днепропетровска област. В същото време по-голямата част от град Ровно остана без ток поради повреда в подстанция.

„ За да се стабилизира работата на енергийната система, Диспечерският център на НЕК " Укренерго "  беше заставен да ползва графици за ограничение на потреблението на електрическата енергия и мощностите за промишлени консуматори във всички райони на Украйна. 

Принудителното ограничение на потребителите на електрическа енергия е изцяло контролируема мярка, която понижава натоварването на електрическата мрежа и дава опция за балансиране на работата на електроенергийната система “, се споделя в публично изказване на Укренерго.

Поради спиране на електрозахранването на базовите станции по цялата територия на Украйна има сривове в интернет и мобилните връзки. Операторите нямат време да доставят генератори на всички места, оповестява Liga.net.

Заради съветските офанзиви против енергийната инфраструктура украинците са принудени да пестят електрическа енергия и да търсят различни източници на сила. Това обаче не е единственият проблем. Украинците се оплакват, че по време на прекъсването изчезват както гласовата връзка, по този начин и мобилният интернет, отбелязва изданието.

Специалисти са обяснили по какъв начин работят базовите станции по време на спиране на тока.

Работата на мобилното информационно и интернет съоръжение зависи от зареждането. Всички базови станции са оборудвани с аварийни зареждания. Това са батерии, които автоматизирано се включват при прекъсване на централизираното зареждане. Средно те могат да работят четири-пет часа след спиране на тока, изясняват операторите.

Ако възникне предсказуемо спиране на зареждането или кратковременно спиране на зареждането, мобилната мрежа автоматизирано превключва към аварийни източници и продължава да работи. Ако през това време зареждането не се появи, се минава към генератори.

„ Всички значими структурни съставни елементи на мрежата, като комутатори и основни базови станции, са оборудвани със стационарни дизелови генератори. За да подкрепи работата на друго съоръжение при положение на продължителни спирания на електрозахранването, компанията употребява мобилни дизелови генератори “, споделят от Kиевстар.

Киевстар, сходно на други оператори, разполага с огромен парк от такива дизелови генератори. Въпреки това, в случай че спиранията на електрозахранването са продължителни и огромни и обгръщат по едно и също време разнообразни региони, градове или села, клиентите могат да изпитват усложнения с връзката и интернет.

Това се дължи на обстоятелството, че доставката на различни батерии и генератори по едно и също време до огромен брой базови станции и механически обекти лишава време, гласи обяснението от мобилните оператори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР